Jak jíst po tréninku

Jak jíst po tréninku

Někdo někde slyšel…ověř a prověř…je to tak a jinak ne… Jak to tedy je se stravou po tréninku.

Po tréninku se nepřejídat ani tzv.racionálním jídlem (známé kuře s přílohou). Proč? Zablokujeme si růstový hormon. Tedy přes den tělo potřebuje energii a tu dodáme sacharidy. Svalovou hmotu budujeme v noci, proto večeře a druhá večeře by měla obsahovat více bílkovin. V průběhu náročného tréninku může zásoba svalového glykogenu klesnout asi o 24%, takže větší dávka jednoduchých cukrů nad 40g může zablokovat růstový hormon, protože inzulín by je částečně přeměnil na TUKY. Nicméně těžký trénink již zvýší hladinu krevního cukru, proto je nutné počkat s použitím stimulačních prostředků asi 60–90 minut. Záleží, jaké metabolické změny naše tělo má provádět těsně po treninku. 1. Regenerace energetických zásob 2. Nárůst celkové hmotnosti 3. Nárůst svalové hmoty 4. Rýsování

1. Regenerace energetických zásob – po tréninku do doby 90 minut od jeho ukončení aplikovat doplněk s vysokým obsahem cukrů. Po dalších 90 minutách aplikujeme doplněk s převahou komplexních cukrů (škrobů – rýže,těstoviny,brambory), stejně tak bude vypadat i druhá večeře.

2. Nárůst celkové hmotnosti – před tréninkem aplikujeme jednoduché cukry o dávce 25g, po jeho ukončení v rozmezí 30–60 minut aplikujeme GAINER a ke druhé večeři středně koncentrovaný protein.

3. Nárůst svalové hmoty – před tréninkem neaplikujeme žádné cukry a po tréninku středně koncentrovaný protein. Ke druhé večeři vysokoenergetický proteinový nápoj.

4. Rýsování – všeobecně omezit curky a použít sacharidové superkompenzace.

Tak to asi bude odpověď na otázku jestli jíst hodinu nebo dvě hodiny po tréninku. autor -js-

0 komentářů:

Okomentovat